No a dneska se mi to náramně hodilo!
Vytáhla jsem téměř všechno, co jsem koupila (no u nás v koloniálu nemají hi-maize škrob, zvláštní) a vrhla se na to. Za chvíli už bylo těsto i na stěně ale pomalu začínalo vypadat jako chleba. Ještě pomazat vodou a šup do trouby, počkat 60 minut a sem tam mazat vodou a voilááá...
Je to kluk jako buk s kůrkou tvrdou jako kámen. Stihl se upéct, než jsem dojezdila na rotopedu, takže to byla velmi dobře využitá hodinka.
Spáleno: 475 kcal
Čas: 52 minut
Ujeto: 14,5 km
S pocitem dobře vykonané práce si jdu ukrojit tři krajíčky. Dám si je asi jen s máslem a kouskem mrkve.
A co vy, už jste někdy pekli chlebík?
Tenhle vypadá dobře...já občas peču v pekárně nějaký zdravější...ale jen když doma všechno ostatní dojde....a v troubě jsem kdysi pekla nezdravej z bílé mouky, ale byl výbornej! Jedli jsme ho ke kafi místo buchty :)
OdpovědětVymazatKdybych měla Jani kam dát pekárnu, tak bych taky experimentovala :-) a jen tak pro mou představu...vychází tě chleba z domácí pekárny levněji než v obchodě nebo je to prostě jenom o tom, že si ho upečeš kdy chceš a přesně víš, co v něm je?
Vymazatvypadá skvěle! :) my máme doma domácí pekárnu, a když tam uděláme chlebík tak se oblizujeme až za ušima :)
OdpovědětVymazatno jenže zdání klame :D Mám pocit, že jsem v troubě našla kámen mudrců. Asi jsem ho nechala v troubě moc dlouho a jeho kůrka je úplně brutálně tvrdá, takže jsem z něho snědla jenom střídu, ale jinak je chuťově výborný. Příště ho dám na míň stupňů a na kratší dobu.
Vymazat