středa 17. října 2012

Žvásty z webů pro ženy...

Tak si tak brouzdám po netu, hledám nějaké bližší info o glykemickém indexu potravin a vybaflo na mě HUBNUTÍ - 51 bezbolestných rad...Když na sobě člověk maká, tak o nějaké bezbolestnosti hubnutí nemůže být ani řeč. Mě například po pondělním plavání ještě včera večer bolely nohy a to tak, že dost :-) Proto mě takovéhle články fakt dokážou namíchnout.

Takže tady vám dávám jenom výběr "rad" které mě namíchly nejvíc a můj komentář k nim.



3. Pijte nízkotučné mléko, v krajní nouzi polotučné.
Jako pravidelná divačka pořadu Jste to, co jíte nemůžu absolutně souhlasit. Nízkotučné výrobky celkově absolutně neuznávám. Ten nižší obsah tuku se musí něčím vykompenzovat a většinou to nebývá ku prospěchu věci.



13. Z nepřeberné nabídky mléčných výrobků si vybírejte ty nízkotučné.
Jak už jsem psala výše...pokud se chcete cpát nějakou škrobovou hmotou a myslet si jak je to zdravé a nízkotučné (a tedy bezbolestné), tak prosím, ale do mě by to nikdo nedostal. Když jogurt, tak jogurt, takže minimálně se 3% tuku, a pouze z mléka a mléčných kultur + případně nějaké to BIFI ;-)

21. Česká republika vede ve spotřebě tavených sýrů. Už i u nich existují nízkotučné varianty. Nebojte se jich, chutnají výborně!
Další blaf z českých obchodů, bohužel velmi oblíbený. Proč jíst kvalitní sýr, když si můžu dát cosi s příchutí něčeho co možná chutná jako sýr. Nevím nevím, ale taveňákům neholduju.


24. Namísto "těžké" coly si dejte lehkou.
Jestli chce někdo hubnout, měl by se obejí bez jakékoliv koly. Tou "těžkou" dostane do těla jen zbytečné kalorie, tou lehkou zase oblafne tělo, které čeká ten cukr, který nepřijde a tak chce další cukr, který (pokud nemáte velké zásoby "lajtky") člověk chtě nechtě musí doplnit jinak, protože tělo si to zkrátka vydupe.

29. Nízkotučnou zmrzlinu si snadno uděláte doma, pokud necháte ve formičkách zmrazit čokoládový jogurt.
Asi budu muset autorce napsat, aby sdělila tu kouzelnou formuli, kterou dělá doma z obyčejného jogurtu zmražením jogurt nízkotučný....navíc zmražený jogurt prostě není zmrzlina.


33. Raději než kus pizzy si ve stánku dejte gyros - mezi fastfoodem je to nejzdravější varianta.
Ale no tak...jakápak nejzdravější varianta fast foodu? Jedná se o neexistující slovní spojení. Zdravé a fast food prostě nejde k sobě (když i ty saláty u mekáče jsou doslazované).

42. Pijte kefír, nebo kefírové nápoje. Jsou nízkotučné, obsahují bílkoviny a jsou s různými ovocnými příchutěmi. Ideální jsou také, když vás honí mlsná pozdě večer. Je dobré mít je vždycky v lednici.

Ano sladký kefír v deset večer je přesně to co hubnoucí člověk potřebuje. Kefír sám o sobě je fajn, ale ne jako druhá večeře, to spíš jako svačina (ne ale celý) nebo snídaně.

45. Když potřebujete "jenom něco chřoupat", chřoupejte mrkev nakrájenou na hranolky, nebo rýžové chlebíčky namísto tyčinek.
Myslím, že o rýžových chlebíčkách už toho bylo napsáno hodně. A nikdy z toho nevyšly moc dobře. Ovšem mrkev? ou jéés...tu beru místo brambůrků kdykoliv.

50. Namísto "normálního" si dejte nealkoholické pivo. V půl litru je o 100kcal méně.
Pardo, co? Pivo? V jídelníčku někoho, kdo chce shodit? Když už alkohol, tak vinný střik a to ještě v omezeném množství.

51. Než půlku čokolády si dejte raději půl hrníčku želatinových medvídků.
Bude to sice míň kalorické, ale s cukrem se tady taky moc nešetřilo...a četli jste si vůbec někdy z čeho se to vyrábí?



No takže asi tak nějak. A co vy na to? Jsou nějaké "hubnoucí" rady, které vás vytáčejí? Nebo máte třeba nějakou dobrou radu? Podělte se o ní :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za koment :-*